Noćna njega lica za osjetljivu kožu

By Unknown - listopada 22, 2018

Hej ljudi, došla nam je jesen a promjenom godišnjeg doba mijenja se i moja koža. Danas sam vam odlučila pisati o proizvodima koje trenutno koristim za njegu kože.
Inače imam kombiniranu, jako osjetljivu kožu s proširenim porama i sklonu aknama.
Ako vas zanima koje proizvode koristim u svojoj svakodnevnoj rutini, nastavite s čitanjem posta.


Za skidanje šminke koristim Byphasse mlijeko za čišćenje lica.
Ovo mlijeko moj je favorit već godinama, vodene je teksture, bijele boje i dolazi u pakiranju od 500 ml. Savršeno uklanja šminku čak i vodootpornu te ne iritira oči i lice a koža nakon njega ostaje hidratizirana i nahranjena.


Nakon skidanja šminke mlijekom za lice volim koristiti i neke umivalice. Kao što sam već rekla imam jako osjetljivo lice i pazim da mi ga proizvodi ne iziritiraju dodatno. L`oreal je za moju kožu preagresivan te sam ga u svojoj rutini izbjegavala. Ali na preporuku prijateljice odlučila sam isprobati njihove nove umivalice.


Od Lorealovih umivalica trenutno koristim Pure clay gel za pročišćavanje i matiranje kože (plava) nju koristim ujutro kako bi očistila sebum i nečistoće koje su se nakupile tijekom spavanja dok crvenu umivalica Pure clay gel za čišćenje lica s efektom pilinga koristim navečer nakon što sam lice očistila mlijekom te tako uklonim ostatak šminke.
Kombinacijom ovih umivalica primijetila sam kako su mi pore znatno smanjene, a lice tijekom dana izbacuje manju količinu sebuma. Na koži ostavlja osjećaj čistoće, ne isušuju kožu te ne izazivaju iritacije.

Idući korak u mojoj rutini je piling. Pilinge za lice ne koristim svaki dan, koristim ih 2-3 puta tjedno. A kada i koji piling ću koristiti zavisi o mojoj koži.


Eveline pure control sos piling koristim od kraja osnovne škole kada sam imala veliki problem s aknama i jedino mi ih je ovaj proizvod smirivao. Tada sam ga koristila samo kao gel za umivanje, ali trenutno mi više odgovara kao blagi piling. Ima jako sitne čestice koje nisu grube za kožu i radi toga meni odgovara. S ovim pilingom nećete skinuti sve nečistoće na licu ali će vam pomoći u kontroliranju akni i nakon nekog vremena vidno će se smanjiti.  Inače volim grublje pilinge koji očiste 90% nečistoća na  licu, ali nažalost većina ih je preagresivna pa mi lice krene krvariti.
Kada osjetim da licu treba neki jači piling koji će mi pomoći riješiti se svih mrtvih stanica na koži koristim Himalaya piling za čišćenje lica od marelice. Iako će većini ovaj piling biti preslab za mene je savršen. Ima malo veće čestice u sebi koje lijepo očiste lice, a nakon pilinga koža je čista i blistava.

Zadnji korak u mojoj rutini su kreme. Ne koristim agresivne kreme, bitno mi je da ne zatežu lice, da dovoljno hidratiziraju ali ne prošire pore te ne izazovu akne.
Ove 3 kreme za moj tip kože pokazale su se najbolje.


U mojoj svakodnevnoj rutini najviše koristim Himalaya hranjivu kremu za lice i tijelo. Nju koristim navečer ali i ujutro prije šminkanja. U sebi sadrži glicerin koji je dobra podloga za šminku, ali i popuni pore.
Ziaja kremu koristim najmanje. Za moju kožu je dosta agresivna te mi nekada nadraži oči. Ali jednom tjednom ju volim koristiti na području ispod očiju da im vrati hidrataciju.
Becutan kremu koristim najčešće navečer ili danima kada neću nanositi šminku. Teže se upija u kožu, ali koža ujutro bude hidratizirana i sjajna.

Jeste li Vi probali koji od ovih proizvoda? Koji je Vaš najdraži proizvod kod njege lica?

  • Share:

You Might Also Like

0 komentari